Saturday, November 28, 2009

27.11 / Ipoh, Tanah Rata a Cameron Highlands

23.11. - brzo vstavame a jedeme do KL, delame rychlou zastavku ve meste a jdeme k cinanum na obed a nakupujeme kolac caje puerh. Na autobusaku zjistujeme ze listky do Tanah Rata uz jsou vyprodane tak nakupujeme listky do mesta Ipoh, ktere je cestou.
V turist infu v Ipohu nabirame mapy a tipy na hostely, ale vsude je bud plno nebo to nemuzeme najit. Nakonec se ubytovavame u cinanu za 22RM za obrovsky pokoj s vetrakem u stropu. Chceme omrknout mesto, ale hrozne se rozprselo tak jdeme na chobotnicky k indum. Vecer sedime s cinany z hostelu, koukame jak hraji mahjong a jsme pozvany na pivko....


24.11. Spali jsme jak zabiti ale konecne si uz na casovy posun zaciname zvykat. Pred cestou do hor mame jeste cas tak se jdeme podivat na chram co jsme videli cestou do Ipohu. Je to chramovy komplex prilepeny na stenu vysoke skaly a v nekterych mistech pokracuji a do jejiho vnitrku. Prvni chram je plny barevnych soch budhu a vselijakych cinskych polobohu, Budhu a zaroven slouzi i jako hriste pro deti ktere po vsech sochach lezou a vubec atmosfera je mnohem uvolnenejsi nez v krestanskych kostelech.
Po prijezdu do Cameron Highlands zjistujeme ze misto uz se promenilo v turistickou destinaci a ztracime nase nadseni. Rusime rezervaci v hostelu a zustaneme jen jednu noc.

25.11. Hodili jsme si batohu na zastavku a pred busem v 6 vecer jeste pujdeme na vylet na mistni nejvyssi horu Brinchang a navstivime cajove plantaze. Davame si jeste caj a potkavame Marcina z Polska. Davame se do reci a jdeme na vylet spolecne. Postupne stoupame do vrchu a otevira se nam vyhled na plantaze plne cajovych keru a cim sme vys, tim je vyhled hezci. Zkoumame mistni cajovou tovarnu Sungai palace,  nasavame vuni caje a pokracujeme nahoru. Vrsek hory se topi v mracich takze nemame moc velky vyhled ale jsme na nas pysni protoze vetsina lidi jezdi nahoru autem. Cestou dolu jsme potkali pravy tropicky lijak, behem minuty mi cvahta v botach a po nejake dobe to vzdava i nepromokova bunda. Chytame stop do Tanah Rata a zustaneme jeste par dni.


26.11. Spolecne s Marcinem jsme naplanovali dalsi vylet, tentokrat skrz dzungli k dalekemu vodopodadu. Asi hodinu hledame zacatek ztezky ale nakonec se prodirame dzungli. Slysime mnoho podivnych ptacich zvuku ale zadne nevidime. Vsechno roste a zelena se jako o zivot. Koruny stromu mizi v nekonecne vysce a palmy maji listy velke nekolik metru. Vselijake kere a stromy rostou ze zeme, ze skaly a dokonce i ze stromu. Na konci cesty uz padame unavou a zjistujeme ze vodopad si pro sebe zabral nejaky bigboss ze Singapuru a nikdo k nemu nesmi, tak se mracime a stopujeme zpatky do vesnice.




27.11.  Chceme jit zas na vylet, ale cely den prsi. Sedime s Marcinem, Mirkem a Konradem (dalsi polaci co jsme potkali), popijime caj a gin a hrajeme karty az do noci. Zitra chceme vyrazit dal.


28.11. Vstavame v 8:00 coz je cas kdy nam jede autobus. Zkousime si jeste posunoiut listky ale uz je pozde. S polskou grupou jdeme na vylet a splhame dzungli az k vesnici puvodnich obyvatel Orange Asli. Nakupujeme susene ryby a vecer si je v hostelu delame na ohni. Zitra uz snad doopravdy vyrazime :)

No comments:

Post a Comment